Mariakapel in Langenboom steunt straatkinderen in Peru

De Mariakapel in de Langenboomse buurtschap De Maurik staat flink in de belangstelling. Er branden altijd veel kaarsen. De opbrengst van het kaarsengeld was in 2011 € 1.250,- . Dit is gedoneerd aan Stichting MamaAlice. Deze stichting maakt zich hard om de situatie van straatkinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren. De initiatiefnemers van de kapel vonden in Stichting MamaAlice een goed doel dat aansluit bij het gedachtegoed van Maria: waken over kinderen. Zij vinden het belangrijk dat iedereen die in de Maurikkapel een kaarsje brandt, weet dat de opbrengst de juiste bestemming krijgt.

Kansarme kinderen
Mama Alice biedt in Ayacucho, Peru, sinds enkele jaren dagopvang aan straatkinderen van 4 tot 18 jaar, waarvan een deel op straat werkt en een deel op straat leeft. Ayacucho kwam als eerste locatie in beeld. Dit omdat de guerrillabeweging Sendero Luminoso (Lichtend Pad) daar lang actief geweest is. Ook zijn er veel economische en sociale problemen. De regio rondom Ayacucho is erg arm en de maatschappelijke problematiek weerspiegelt zich in de wereld van het kind. Veel kinderen komen daar terecht in criminaliteit en prostitutie.
Onderwijs, welzijn en opleiding
Om de kinderen goed te kunnen helpen, biedt MamaAlice (www.mamaalice.com) steun op drie gebieden: onderwijs, welzijn en vakopleidingen. Voor hulp op deze drie gebieden kunnen de kinderen terecht in hun opvangcentra. Hier werkt een professioneel team, onder leiding van de oprichtster en projectleider Fréderique Kallen. De opvangcentra moeten op termijn zelfstandig worden. Daarom traint het team de lokale werknemers in bedrijfsvoering en fondsenwerving. Het streven is om het project na vijf jaar geleidelijk los te laten, waarbij MamaAlice-Nederland het project blijft volgen op de achtergrond.

Rust in hectische tijden
In de natuur bij de splitsing Campagnelaan en Kammerbergseweg in het buitengebied van Langenboom bouwde de buurtschap in eigen beheer een Mariakapel. De initiatiefnemers realiseerden hiermee een rustpunt in het toeristisch gebied De Maurik. De initiatienemers vinden het belangrijk om in deze hectische tijd dat rustpunt te hebben en te bieden aan iedereen. Het is een soort welkom aan de bezoekers en versterkt de saamhorigheid tussen de bewoners onderling en de bewoners met de bezoekers. Sinds de inzegening in 2007, hebben vele bezoekers een kaarsje opgestoken. De initiatiefnemers zijn verheugd om met de opbrengst van die kaarsjes het project van MamaAlice te kunnen steunen.

—————————————————————————————————————–
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op één van de initiatienemers van Mariakapel De Maurik: Gerald Willemsen, telefoonnummer: 0622468228 of kijk op Mama Alice